Att plugga musik utomlands

Även om vi har många underbara och unika möjligheter att gå statligt finansierade musikutbildningar i Sverige finns det förstås även potentiellt stora förtjänster med att söka sig till en musikutbildning i någon annan del av världen.

I England finns flera oerhört konkurrenskraftiga utbildningar både för sångare och instrumentalister på eftergymnasial nivå, och även flera väldigt bra kurser och utbildningar inom ljudteknik och musikproduktion. I både New York och Los Angeles finns förstås också liknande möjligheter, och även om priserna för aguitar-1102516_960_720tt gå på en dylik skola i USA kan vara ännu högre än i Europa, så kan det vara en oerhört häftig upplevelse att studera just där.

Om du har haft möjligheten att gå ett musikgymnasium och där fått öva på ett visst instrument, eller kanske musikproduktion eller ljudteknik, kan det verkligen vara att rekommendera att ta ett eller två år utomlands på en musikskola, inte minst för att vidga dina musikaliska vyer i största allmänhet. Du kommer ha möjlighet att träffa och umgås med musiker från hela världen, vilket kan vara en oerhörd tillgång både för ditt musicerande i stort, och inte minst för din framtida karriär. Man ska aldrig underskatta värdet av att knyta kontakter för sitt framtida yrkesliv, och musikbranschen är sannerligen inget undantag för den devisen.

Så om du är intresserad av att röra dig ut i världen, men samtidigt inte vill släppa ditt favoritinstrument, kan en musikutbildning utomlands verkligen vara att rekommendera. Även om du sedan väljer att komma tillbaka till Sverige för att fortsätta dina studier på en folkhögskola eller universitet, så är det garanterat en erfarenhet som kommer att göra dig rikare både som musiker och som människa i stort. Sätt dig ned och se vad det finns för skolor och utbildningar som skulle passa just dig, och ett stort lycka till i dina framtida studier!