Gå en musikutbildning!

Välkommen! På den här sidan hittar du information om olika typer av musikutbildningar, samt musikbranschen i stort. Du kan läsa om möjligheten att studera musik och musikproduktion redan på gymnasienivå, och ä161008 piano and musical scoreven om eftergymnasiala utbildningar i Sverige och olika delar av världen.

Det finns många bra skolor i Sverige, men ibland kan möjligheten att studera utomlands vara nog så lockande, och givetvis finns det konkurrenskraftiga studiealternativ i både Europa och USA, för den som är intresserad av att kombinera sina musikstudier med en utlandsvistelse.

Mycket har hänt i musikbranschen de senaste åren. De störa förändringarna av branschens struktur kom med Internets genombrott på bred skala, och sedan dess har ingenting varit sig likt. Strukturerna för musikindustrin har gått från att kretsa kring stora skivbolag som bekostar dyra inspelningar, till ett mycket bredare utbud av förläggare, samt låtskrivare och producenter som spelar in material i världsklass – direkt från sovrummet.

Med ny teknik är det möjligt att skapa musik som håller högsta möjliga professionella kvalitet utan att hyra in sig i en dyr studio, och med den möjligheten kommer förstås också en oerhörd efterfrågan på utbildningar som kan lära dig att göra just detta. Det är inte för inte som det på senare år har blivit väldigt populärt att utbilda sig inom exempelvis musikproduktion redan på gymnasienivå. Och tänk dig vilken fördel du har när du tar studenten och kastar dig ut i yrkeslivet med ambitionen att producera musik, om du redan har gått en treårig utbildning med fokus på just det!